08-11-2018
De eerste kraampakketten zijn aangekomen in Liberia

Na de successvolle crowdfunding zijn er per schip twee pallets Natalis-kraampakketten naar Monrovia-Liberia verzonden. Inmiddels zijn de pakketten gearriveerd!

Lees meer >

Voor de zomer zijn Natalis en MommaLuv een crowdfunding gestart om het MommaLuv Birth Project op te starten en een pilot van ons project te gaan draaien in Liberia. Dit is succesvol verlopen: er hebben 159 mensen gedoneerd en we hebben een bedrag van 9051 euro opgehaald. Na de crowdfunding zijn er per schip twee volle pallets Natalis-kraampakketten naar Monrovia-Liberia verzonden. Inmiddels zijn de pakketten gearriveerd en zijn ze ‘op z’n Liberiaans’ (zie foto) naar de verschillende klinieken gebracht waar we deze pakketten uit gaan delen aan de moeders die daar gaan bevallen.

Onze contactpersoon Colinda Janssen is begonnen om onze nurses in de klinieken te instrueren. Het is belangrijk dat zowel de nurses als de moeders goed weten waar alle materialen voor dienen. Daarnaast willen we straks van alle moeders die het pakket ontvangen een foto en informatie ontvangen zodat we dit terug kunnen gaan koppelen aan de donateurs in Nederland.

 
Dit zijn twee medewerkers in de JNB Clinic in Cape Mount Liberia: Comfort Lauder en Patience Smith.

We verstrekken aan de medewerkers een telefoon met goed werkende camera. Een aantal van deze telefoon zijn gedoneerd vanuit Nederland (waarvoor dank!).

Vanaf deze week zullen we voor de eerste moeders in Liberia een veilige en hygiënische bevalling kunnen bewerkstelligen doordat zij de materialen uit het Natalis-kraampakket tot hun beschikking hebben. We kunnen niet wachten op foto’s van de eerste Liberiaanse baby’s die, mede door het MommaLuv Birth Project, veilig ter wereld zijn gekomen. We zijn officieel begonnen!

 
Colinda Janssen legt aan de nurses uit waar alle materialen voor dienen.

< Lees minder