Achtergrond

MommaLuv bestaat 7 jaar. Inmiddels is er een groot netwerk van lokale medewerkers opgebouwd in de landen Bolivia, Ecuador, Ghana, Kenia, Liberia, Oeganda, Suriname, Sri Lanka en Tanzania. MommaLuv koppelt zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in deze landen. Na de geboorte van het kindje hier vragen de ouders hun kraamvisite om een donatie voor de moeder en baby in het ontwikkelingsland. Van dit geld wordt er lokaal een pakket met babyspullen gekocht en geschonken. Dit babypakket bestaat uit spullen die bijdragen aan een betere opstart van het nieuwe leventje, zoals: een klamboe, kleding, dekens, lakentjes en verzorgingsproducten.

Natalis levert in Nederland al ruim 25 jaar kraampakketten aan zwangere vrouwen. Een kraampakket bestaat uit medische producten, bedoeld om te gebruiken rondom de bevalling. Bijna elke zwangere vrouw in Nederland heeft een kraampakket nodig. Vaak worden deze via de zorgverzekeraar geleverd. De medische producten zijn speciaal ontwikkeld voor deze kraampakketten.

MommaLuv heeft veel kennis en mogelijkheden in de ontwikkelingslanden, Natalis heeft de medische kennis en het bereik binnen Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze samenwerking een grote impact kunnen maken.